Om anders Sjöberg

IMG_4242_7896Jag heter Anders Sjöberg är författare, lärare, präst, Reseledare trubadur.

Jag har arbetat 13 år som högskolelektor i Nya testamentet på Johannelunds teologiska högskola, och 9 år som Generalsekreterare/Missionsföreståndare för EFS, en rörelse inom Svenska kyrkan.

 

I mitt författarskap och genom mina föreläsningar, samt genom mitt arbete som reseledare till Israel vill jag fördjupa kunskapen om den Hebreiska bibeln/det Gamla testamentet och den grund detta testamente utgör för förståelsen av Nya testamentet. Jag vill visa på relationen mellan dem samt deras litterära samband, och deras geografiska och historiska förankring. Bland annat med hjälp av aktuella arkeologiska utgrävningarna i Israel.

Ett annat område jag gärna undervisar om är kristendomens judiska grund.

 

Ett ämne jag också gärna belyser utifrån mitt specialintresse är: Jerusalems tempel på Jesu tid, vilket jag skrivit ett flertal böcker om .

I Sverige är jag ofta ute och föreläser om dessa ämnen. Några exempel på boktitlar jag givit ut är: ”Templet”, Verbum förlag, ”Vem är den Mannen?, en guide till de fyra evangelierna, Libris förlag och ”I korsets tecken – Jesu sista dagar i Jerusalem”, Artos förlag.

 

På senare tid har jag givit ut en CD med tolkningar av Dan Anderssons texter. Med hjälp av Hans dikter önskar jag ta med mig åhöraren i frågorna om livet och döden , sorgen och glädjen , kärleken till och brottningen med livet.

 

Jag har även fått möjlighet att spela in en rad Tv program omkring händelserna under Jesu sista vecka i sitt jordeliv. En programserie som kommer att följas upp med ett antal program omkring julens händelser och även en serie om hur arkeologin belyser det bibliska budskapet

 

Kontaktuppgifter:

 

Namn: Anders Sjöberg

 

Adress i Sverige: Brobyvägen 145, 81290 Storvik.

 

E-mail: grogrund@me.com

 

Hemsida: www.anderssjoberg.se

 

Telefon: 070-3769852

 

Adress i Israel: P.o.B. 144, Givat Jeshayahu, 99825, Israel

 

Telefon i Israel: 00972 (0)525-010710

 

E-mail: ajsjoberg57@gmail.com